miercuri, 26 octombrie 2011

Bilute din branza de vaci



Nu obisnuiesc sa infrumusetez mancarea fetelor inainte sa manance pentru ca n-am timp si nici rabdare pentru asta, ca sa nu mai spun ca mi se pare ca le-as invata prost, desenand mereu ochi si gura pe omleta, facand inimioare din cascaval si asa mai departe... Dupa parerea mea, mancarea este gustoasa si apetisanta prin culorile, textura si aroma lor date de natura si de modul de preparare, nu e nevoie de prea multe artificii. Mai fac fetze vesele pe fursecuri uneori dar cam atat.

Astazi insa m-am gandit sa-i fac o surpriza Mayei si cum voiam sa-i dau branza de vaci (cu piept de pui si castraveti), m-am gandit sa-i fac oameni de zapada din branza, ca tot mi-a zis ieri ca abia asteapta sa faca unul la bunici in curte, la iarna. Am decorat doar unul ca n-aveam timp (eram intr-o pauza si trebuia sa-i dau si Ayanei sa manance...) dar a fost de-ajuns, a fost placut surprinsa.


Dupa ce a mancat omuletii, au mai ramas cateva bilute si am hotarat sa pregatim impreuna un desert delicios pt ea. Am format bilute mai mici, le-am bagat o stafida in mijloc si le-am tavalit bine prin nuca de cocos amestecata cu putin zahar, scortisoara multa si putina cafea din cereale (orz si secara). Se poate folosi si cacao.










Maya a fost desigur foarte incantata sa m-ajute dar sa le si manance, astfel ca abia am convins-o sa se opreasca, sa pot face poze :)) Mai avem in frigider cateva pt ea si pt tati.

2 comentarii:

  1. Esti norocoasa ca ai doua fetite care te ajuta in bucatarie.eu,din nefericire,le fac singura si recunosc,cate o data simt enorm lipsa unei fetite in jurul meu.va pup pe toate trei...

    RăspundețiȘtergere
  2. Deocamdata, de multe ori pierd mai mult timp strangand dupa "ajutorul" Mayei... insa bucuria ei de a ma ajuta face sa merite totul.
    Sa stii ca si baietii pot fi de un real ajutor in bucatarie, trebuie doar sa-i soliciti! Vor privi totul ca pe-o joaca :)
    Va pupam si noi!

    RăspundețiȘtergere

M-as bucura sa stiu ce crezi...