duminică, 30 octombrie 2011

Madeleine cu ciocolata Dukan/Monti


O minunatie de prajituri, cupcakes, muffins sau madeleine, cum vreti sa le ziceti... Nu credeam sa mai am privilegiul de a gusta ceva atat de ciocolatos pentru mult timp de-acum inainte pana cand am dat peste reteta asta. Sunt foarte gustoase, se fac usor si repede si, pe deasupra, nu ingrasa deloc! :) sunt si mai sanatoase decat alte prajituri cu cacao datorita continutului redus de grasimi precum si faptului ca faina si zaharul rafinat lipsesc cu desavarsire. Iata de ce aveti nevoie:

2 oua
indulcitor - echivalentul a 150g zahar
6 linguri tarate de ovaz
60g cacao (cu continut redus de grasimi)
1 plic praf de copt
1 pahar cu lapte 0.1 % grasime (pt varianta Monti lapte de soia fara zahar)
rom sau alte arome

Se amesteca bine toate ingredientele si se rastoarna in formele de madeleine. Se lasa la cuptor 25-30 minute la foc mediu spre mare (treapta 6). Mi-au iesit 12 madeleine ciocolatoase, mai delicioase decat ma asteptam. Sunt minunate pentru micul dejun.



Daca nu sunteti la dieta, puteti adauga nuci, migdale macinate si/sau stafide...minunate!

Pofta buna!

2 comentarii:

  1. brioșele sînt într-adevăr grozave!
    mulțumim pentru rețetă :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mult drag! Ma bucur ca ti-au placut. :*

      Ștergere

M-as bucura sa stiu ce crezi...