duminică, 7 februarie 2010

Fibrobar Homemade fara coacere (monti)

Am reteta de la danamursa de pe culinar.ro.
Am incalzit pana la fierbere o cana si jumatate cu apa in care am adaugat o ciocolata amara bucati si cateva linguri fructoza si am amestecat pana s-a topit ciocolata.

Separat am amestecat: 2 cani taratze cu 2 cani fulgi de ovaz, am adaugat amestecul cu ciocolata, am omogenizat bine, am lasat sa se raceasca. Dupa ce s-a racorit am adaugat amestecului: o jumatate de cana ulei de masline, o cana seminte de in macinate, 100 g seminte de susan, o lingura scortisoara, 2 linguri cacao si un pic de rom. Am amestecat ff bine. Daca e prea tare se mai pune apa, daca e prea moale se mai pun taratze si fulgi de ovaz, oricum compozitia trebuie sa fie tare dar manevrabila. Se pune toata compozitia intr-o tava in strat de 2 cm, se niveleaza frumos apoi se taie bucati cat de mari/mici dorim.
Sunt foarte bune, nu sunt gretoase. Am pastrat cateva in frigider intr-o cutie, pe restul le-am pus in congelator si cand vreau sa mananc fibrobar, scot 2 bucati. Sunt foarte bune si asa, pastrate la congelator.

Pofta buna la gustari sanatoase!

2 comentarii:

  1. va rog sa imi spuneti daca chear nu te afecteaza acest baton fibrobar ... nu as vrea sa ma ingras mult, defapt nu as vrea deloc ... sau sa imi stric sanatatea sau sa fie ca un medicament de care te lasi si te faci tripla ... fiti sinceri referitor la acest baton. va rog ....
    in rest nu am ce zice arata foarte biiiiiiiiine

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna, anonim! :) din proprie experienta iti spun ca fibrobarul nu ingrasa, nu are efecte nedorite de niciun fel. semintele de in continute regleaza tranzitul intestinal astfel ca daca inainte aveai probleme de genul asta, acum poti scapa de ele. suna a reclama hihi... mai mult de 2 pe zi oricum nu e recomandat sa mananci, deci nu te poti ingrasa de la ele. pofta buna!

    RăspundețiȘtergere

M-as bucura sa stiu ce crezi...