joi, 19 noiembrie 2009

Crema tartinabila Montignac din piept de pui


Aveti nevoie de:


  • un piept de pui fiert
  • 200 grame smantana light
  • 2 oua fierte tari
  • 2 linguri ulei de masline
  • patrunjel
  • sare
  • suc de lamaie optional
  • seminte de in macinate optional

Se pun toate ingredientele in blender sau chiar in vasul mare de la robot (eu numai pe acesta-l folosesc, blenderul e stricat), se trimite copilasul curios in alta camera ca sa nu se sperie de zgomotul produs de masinarie, se paseaza tot si se serveste pe paine Montignac (pt montignace) sau ca umplutura pentru diverse: oua, rosii si ce va mai trece prin cap. N-am avut timp de ornat (ca de obicei, de altfel) dar e foarte gustoasa si e un inlocuitor sanatos pentru pate sau crema de branza care au multi aditivi nocivi.


Pofta buna la mancare sanatoasa!

4 comentarii:

  1. Extrem de interesanta crema! :D
    [Sa stii ca te-am trecut in lista de preparate culinare Monti inca de data trecuta si o sa stau cu ochii pe tine dupa retete! ;)]

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc :) De fapt am inventat reteta pentru Maya initial:)
    ps: am sa pun si retete ne-monti :P

    RăspundețiȘtergere
  3. Super reteta,cum de nu te-am gasit pana acum ???
    Sunt in cautare de bloguri Monti :)

    Ouale fierte vin si ele date prin masina?Blender?
    Nu e tare compozitia?

    RăspundețiȘtergere
  4. Alina, ma bucur ca m-ai gasit. :) Da, si ouale puse odata cu carnea si toate celelalte in blender. Nu e tare pt ca adaugi smanatana si ea inmoaie compozitia. e numai buna de intins pe paine sau pe felia de cascaval sau ardei :) Daca ti se pare prea moale, mai pui 1-2 linguri de smantana sau iaurt sau chiar ulei de masline. Te orientezi pe loc ;) Pofta buna!

    RăspundețiȘtergere

M-as bucura sa stiu ce crezi...