sâmbătă, 19 decembrie 2009

Uleiul de Macadamia



Considerate a fi plante ornamentale iniţial, arbuştii de Macadamia au devenit o adevarată comoară după descoperirea lor în 1857 de către John Macadam, al cărui nume îl şi poartă. Înaintea secolului al XIX-lea, aceste nuci erau cunoscute doar de către populaţia aborigenă din Australia, care le consumau, însă nu cultivau arbuştii. Doar două dintre cele nouă specii existente de Macadamia produc celebrele nuci, cele mai scumpe din lume.
Originari din Australia, arbuştii de Macadamia au fost plantaţi pentru prima data în scop comercial în Hawaii. În momentul de faţă, Hawaii reprezintă una dintre cele mai mari surse de Macadamia din lume, iar Statele Unite cel mai important consumator al acestor nuci. Alţi exportatori importanţi de Macadamia din lume sunt Africa de Sud, America Centrala şi Australia – cea mai mare sursă din lume a preţioaselor nuci.
Pretiosul ulei se aseamana in compozitie cu sebumul pielii si contine o substanta foarte rara: palmitoleina. Foarte fluid, patrunde imediat in piele si nu lasa nici o urma grasa.
Este hranitor, tonifica pielea imbatranita si uscata, reechilibreaza tenul gras si tenul mixt. Emolient, hidratant, antirid si cu o actiune reparatorie, este bogat in vitaminele A1, B1, B2 si minerale, antioxidanti, combate radicalii liberi, protejeaza celulele, le hraneste avand o capacitate mare de regenerare. Este recomandat in caz de vergeturi, degeraturi, varice, ca protectie solara fiind un ulei de ingrijire estetica ce poseda virtuti de reglare a sistemului limfatic si circulator. Este foarte indicat pentru masajul pielii bebelusilor datorita delicatetii lui. Poate fi utilizat ca masca in caz de par fragil si ingrijire intensiva pentru maini uscate. Folosit cu succes in tratarea cicatricelor, arsurilor solare, ranilor minore, si a altor afectiuni ale pielii, uleiul de Macadamia se dovedeste a fi unul dintre uleiurile regeneratoare cele mai bune.
Utilizare: Uleiurile obtinute din prima presare la rece se utilizeaza direct pe pielea fetei sau a corpului in masaj usor. A se utiliza de cate ori este necesar.

Eu il folosesc ca atare pe piele dimineata fara sa mai folosesc crema. Am tenul mixt si sunt foarte multumita de el. De asemenea, il adaug in mastile facute de mine si ii fac Mayei masaj cu el din cand in cand. Este foarte bun, am aflat de el de la Yasmina, l-am cautat pe net, l-am cumparat si va spun sincer ca m-a cucerit pe viata :) . Unii spun ca e chiar mai bun decat uleiul de masline. Poate fi folosit si in salate, are o aroma foarte placuta. Este cam scump dar merita !

Un comentariu:

  1. Foarte interesant articolul.Mie imi place sa mananc macadamia.
    Ulei de corp folosesc de migdale de la magazin naturist.

    RăspundețiȘtergere

M-as bucura sa stiu ce crezi...