marți, 8 decembrie 2009

Tort Diplomat Monti


Cantitati

(mixate bine in vas separat)
6 lg. fructoza
6 lg. apa
50 gr. cacao
2 fiole rom dr. Oetker
500 ml. smantana dulce (batuta frisca)

4 oua intregi
7 lg. fructoza
2 plicuri gelatina
coaja lamaie/ vanilie / bucatele de cioco)
optional: fructe taiate bucatele sau feliute
Se bate frisca tare si se lasa deoparte.

Gelatina granule se pune la inmuiat in putina apa intr-o cana/castronel, se amesteca cu lingurita pana se omogenizeaza. Apoi, aceasta cana/castronel,se pune intr-un vas cu apa fierbinte si se lasa deoparte

Pe foc (bain-marie) se bat cu mixerul la viteza potrivita, ouale intregi + fructoza pana se ingroasa. Se da deoparte.

Omogenizati apa + fructoza + 50 grame cacao + romul. Apoi, ce rezulta se toarna cate putin in crema de oua asa calda cum este , puneti gelatina si mai mixati putin. Adaugati toata aceasta compozitie la frisca putin cate putin si amestecati usor cu paleta. Rasturnati in forma. Lasati pana a doua zi la frigider.


Adaugiri:

  • Am facut 2 torturi dar cel de cacao nu s-a rasturnat frumos si nu i-am mai facut poza :P
  • Eu nu am amestecat separat cantitaea de cacao, apa, romul si fructoza ci le-am adaugat la sfarsit (mai putin fructoza pe care am pus-o de la inceput in crema de oua) pentru ca-mi place sa ramana gramajoare (buburuze :P ) fine de cacao care se topesc usor si au gust ciocolatos :) se vede si in poze.
  • Pentru a-l face in doua culori, am lasat o parte din compozitie alba si am adaugat in vas bucatele mici de banane (eu le-am dat deoparte pentru ca nu-s Monti ;)..) dar puteti adauga si fructe din compot.

Este foarte simplu, n-aveti cum sa dati gres si este delicios! Nu am avut timp de aranjat prea frumos pentru poza dar intelegeti voi esentialul si anume ca e foarte bun :)
Pofta buna!


4 comentarii:

  1. Tortul din prima poza arata chiar inedit! ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, Nik, si mie-mi place cum a iesit :) gustul e inca si mai bun decat aspectul :)))

    RăspundețiȘtergere

M-as bucura sa stiu ce crezi...