marți, 17 noiembrie 2009

Oglinda, oglinjoara...

...de ce sa fiu cea mai frumoasa din tara?!

De ce este atat de important sa fim frumoase? De ce ne petrecem atata timp folosind tot felul de creme, lotiuni, farduri, rujuri, gloss-uri, mascara, oja etc pe care dupa aceea trebuie sa le mai si curatam? Achizitionam posete la moda, haine trendy, pantofii "potriviti", accesorii, etc etc pentru ce? Pentru noi sau pentru ceilalti oare? Pentru ca EL sa nu-si gaseasca pe alta sau pentru ca noi sa zambim cand ne uitam in oglinda? Pentru colegele de birou/mamicile din parc/partenerii de afaceri/colegii de facultate etc sau pentru placerea noastra? E de ajuns sa aratam ca scoase din cutie pentru a fi frumoase? Nu cred.
Este foarte important sa-ti placa de tine, nu numai de aspectul exterior, ci de intreg. Daca-ti place cine esti, ce faci, daca te simti bine in compania ta, cu siguranta e totul ok. Si de acolo vine si frumusetea. Din calm, din autoapreciere, din implinire, multumire, iubire, din placerea de a fi tu. De acord, iti pui in valoare ceea ce-ti place cel mai mult la tine, iti faci o bucurie cu un accesoriu la moda, iti colorezi un pic ziua cu o brosa indrazneata sau un parfum care iti ofera stari numai de tine stiute... Toate artificiile acestea nu-s numai ca sa fii frumoasa ci si pentru ca-ti fac placere, de unde trag concluzia ca ne aranjam in primul rand pentru placerea noastra (si pt cel drag, pssst! ;) :P )
Oricat ne-am stradui, raman la parerea ca tot din interior avem acea stralucire pe fata (si nu de la sideful din fardul de obraz), acea lumina in ochi, acel zambet care ne face placute :)

Iubirea, fericirea, implinirea, toate astea ne fac frumoase, se citesc pe chipul si-n gesturile noastre. Trebuie doar sa fim constiente de ele si sa le savuram. Si atunci zambim in oglinda de la baie dimineata pentru ca ne place de noi :) desi n-avem niciun strop de make-up, nici poseta sau pantofii cu toc...Tot ce avem in momentul acela sunt pijamalele, parul ciufulit, o mare pofta de cafea (sau ceai verde) si fericirea ca incepe o noua zi din viata noastra frumoasa :).

Nu militez pentru femeia "naturala", cum a lasat-o Dumnezeu. Imi place sa ma machiez, sa-mi asortez bijuteriile, poseta etc, ca aproape oricarei femei. Ma simt eu jenata cand o femeie miroase a transpiratie sau i se vede mustata. Insa cred ca e timpul sa acordam ceva mai multa atentie trairilor si motivelor care ne fac frumoase, increzatoare, misterioase, irezistibile...

ps: Ce alta dovada ca esti frumoasa decat privirea, zambetul si imbratisarea lui calda...?

3 comentarii:

  1. Si aspectul fizic e important pentru tine ca femeie, dar nu e totul...Deci daca te ingrijesti ar trebui sa o faci pentru tine...caci poate cu el nu traiesti toata viata, dar cu al tau corp...da

    RăspundețiȘtergere
  2. ups...i dit again!! sunt..caty

    RăspundețiȘtergere
  3. Asa este, ne facem frumoase in primul rand pentru noi...:) [sau asa ar trebui :P]

    RăspundețiȘtergere

M-as bucura sa stiu ce crezi...