joi, 13 august 2009

Am invatat de la Maya...



Am invatat multe de la Maya, cu Maya, crescand-o pe Maya...inca de cand era foarte mica...Am invatat sa ma bucur de orice lucru marunt si sa ma exteriorizez, bucurandu-i si pe ceilalti in acest fel, sa-i imbratisez pe cei dragi fara un motiv anume, sa ma joc, sa redescopar lumea inconjuratoare, sa strig yu-huu cand ma dau in leagan cu ea, sa cant tare si sa bat din palme, fara sa ma intereseze ca ma abat de la linia melodica sau de la versuri. M-a invatat sa-mi cer drepturile (cum se incrunta ea asa frumos cand imi arata o carte de povesti cand vrea sa-i citesc), sa ma trezesc vesela si ma duc la culcare recunoscatoare.
Am redescoperit jocul cu mingea si plimbarile in detrimentul televizorului (pentru ca nu vrem ca Maya sa creasca cu televizorul si atunci am renuntat si noi la el), am retrait bucuria de a fi activa, de a alerga cu pasi marunti in urma ei (alergare usoara ii ziceam la scoala, nu?:) ). Am invatat ca puterea exemplului e nelimitata.

Am invatat de la ea sa-mi treaca repede supararea, sa uit incidentele neplacute si micile accidente dar sa tin minte oamenii. Am invatat sa ma bucur cu bucuria ei cand revad pe cineva drag. Luam de bun tot ceea ce e frumos, ni se pare normal sa fie asa si uitam sa ne bucuram cu adevarat. Maya mi-a amintit multe lucruri si stari pe care le uitasem si m-a invatat si lucruri noi. Am invatat sa zambesc fara un motiv anume...de fapt cu motiv, sa zambesc pentru ca suntem sanatosi, pentru ca suntem impreuna, pentru ca suntem fericiti si n-avem motive sa NU zambim :).

Ea m-a invatat ca putem ajunge oriunde vrem, ca trebuie sa ne straduim sa depasim orice obstacol se iveste, sa nu ne lasam dezarmati doar la vederea lui. Crescand-o pe ea, am devenit inca si mai responsabila fata de planeta pentru ca ii datorez si ei pentru viitor cel putin aer curat, strazi curate, apa suficienta...
Crescand-o, am invatat sa fiu mai organizata, sa pretuiesc timpul mai mult, am invatat sa renunt... Am descoperit ca exista o dragoste nemarginita, neconditionata-dragostea de mama.

***************

"Un copil poate oricand sa invete un adult trei lucruri: cum sa fie multumit fara motiv, cum sa nu stea locului niciodata si cum sa ceara cu insistenta ceea ce isi doreste."Autor: Paulo Coelho

5 comentarii:

  1. Aceleasi lucruri le simt si eu alaturi de piciul meu si nu are decat 8 luni.Gandeste-te cate mai avem de invatat pana se fac oameni mari:-). Sa iti traiasca minunea zambareata.

    RăspundețiȘtergere
  2. Frumoase lucruri ai spus si mai important, adevarate.

    RăspundețiȘtergere
  3. @Simona asa este, mai avem mule de invatat de la ei si odata cu ei...
    @Rami :) pupici lui Razvi cel frumos si ambitios (am vazut clipul cu ceaiul)!

    RăspundețiȘtergere

M-as bucura sa stiu ce crezi...