vineri, 4 octombrie 2013

Tablourile din plastilina si motricitatea fina

Afara ploua, fetele erau acasa de cateva zile (pentru ca le cam curge nasul si tratamentul homeopat cere timp si rabdare) si incercam sa nu ne plictisim... Mi-am amintit de aceasta modalitate de colorat cu plastilina, o idee super si o activitate care pe langa faptul ca le dezvolta imaginatia, creativitatea, simtul estetic (atat cat e posibil la varsta lor), le ajuta sa-si imbunatateasca motricitatea fina, sa-si "incalzeasca" articulatiile pentru anii ce vor veni cand vor avea de scris pagini intregi cu liniute, bastonase, litere mari si mici de mana etc.
Au trecut la treaba tare incantate de idee si abia abia am reusit sa le desprind de activitatea cu plastilina care ofera posibilitati de lucru nelimitate :)

Precizez din nou ca nu suntem artiste la modelat plastilina insa scopurile acestui joc sunt...joaca in sine, antrenarea manutelor in vederea scrierii prin intarirea si pregatirea muschilor degetelelor si dezvoltarea imaginatiei... ne distram si ne bucuram pe masura ce facem ceva impreuna, fara sa avem asteptari cu privire la rezultatul artistic final, ci mai degraba ne lasam purtate de val dar cautam sa ne indeplinim obiectivele...

Ayana (2 ani si 11 luni) ...  (stiu, e inca departe capitolul scriere pt Ayana insa specialistii spun ca nu e niciodata prea devreme sa-i pregatim pe copii prin jocuri si activitati specifice cum ar fi transferul diferitelor bobite/alune, decupatul si lipitul sau Joaca cu mozaicul)Maya (5 ani si 8 luni)
Si lucrarea facuta de ele doua impreuna... asta e aspectul care ma bucura enorm de fiecare data, faptul ca reusesc sa lucreze impreuna :)De trei zile imprastiem plastilina peste tot si seara o adunam pentru ca a doua zi s-o luam de la capat... in afara de desene cu plastilina, fetele fac castronele, bratari, flori, tobogan, leagan, prajituri pe care apoi (ne prefacem ca) le gustam...
Bratari pentru noi, fetele, facute de Maya si pt tati ceas:


PS: plastilina pe care am folosit-o nu se intareste si nici nu s-a lipit de foi, astfel incat poate fi refolosita, dezavantajul fiind ca operele de arta nu vor dainui decat in poze...

2 comentarii:

  1. Ce idee frumoasa!!!! Ce fel de plastilina folositi? Si copiilor mei tare mult le place joaca cu plastilina. Vom incerca si noi sa coloram tablouri cu ajutorul ei :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim! Folosim plastilina de la D-Toys, cutie din aceea cu sabloane, insa nu prea am folosit sabloanele :) si am mai luat o cutie de pe net, tot din aceea care nu se intareste. Spor la joaca!

      Ștergere

M-as bucura sa stiu ce crezi...