miercuri, 12 decembrie 2012

Povesti de seara

Am adunat cateva din cartile pe care le avem despre Craciun/cu Mos Craciun si le-am pus intr-o punga de cadouri si in fiecare zi citim de-acolo una, doua sau...pe toate! Astfel, povestea noastra de seara s-a transformat in povestea de dupa-masa, povestea de dimineata (in weekend) sau...povestea de orice moment. Si uneori nu ne putem opri dupa o singura carte... Maya intreaba "Mai putem citi una, mami?" "Ne mai citesti inca una, mami?" si tot asa, pana le epuizam pe toate... iar daca sunt doar cu Ayana cand Maya e la gradinita, imi intinde ea cartile...in sfarsit are rabdare sa stea langa mine cat citesc si sa se uite pe imagini...



Una din preferatele de anul acesta este Poveste cu Mos Craciun de Passionaria Stoicescu (Editura Erc Press). Este in versuri, foarte frumoasa si cu personaje cu nume noi...Pitiglob este mesterul sticlar, Pitigheata este piticul cizmar, Pitibombon este maestrul cofetar si asa mai departe. O avem de vreo 3 ani dar abia acum o indragim cu-adevarat caci acum ne plac versurile mai mult :) Am fotografiat chiar prima pagina sa vedeti ce frumos suna (mai putin versurile despre pedeapsa...:D )... nu-i de mirare ca nu-mi vine sa ma mai opresc cand o citim...



Ne mai place si Dorinta de Craciun a lui Buzunaras de Ann Bonwill si Russell Julian (Ed. IBU Publishing), abia cumparata. Buzunaras este un iepuras care isi doreste din toata inima sa afle care este semnificatia Craciunului...si o afla, impreuna cu noi. Ma asteptam sa contina si o explicatie religioasa, dar nu contine. Este vorba despre bucurii, amintiri, seninatate, iubire...





Atat de frumos ilustrata, Prima mea carte de Craciun de la editura Crisan nu cred ca mai are nevoie de vreo prezentare... este chiar prima carte de Craciun a Mayei.




Ne mai place si Merry Christmas (Jenny Dooley si Chris Bates, ed. Express Publishing) in limba engleza,  pentru ca e in versuri, usor de inteles, cu imagini sugestive si exercitii variate la sfarsitul cartii. De asemenea, are si dvd, asadar e si mai interesanta. Am cumparat-o de pe www.uniscan.ro .





Mai avem cateva cu poezii de Craciun, colinde si cantecele...


Voi ce carti cititi in asteptarea Craciunului?

6 comentarii:

  1. Aveti carti absolut minunate!Le vrem si noi :d
    Spre rusinea mea noi nu prea avem mare lucru dar anu asta chiar mi-am propus cand merg acasa sa cumpar vreo doua.Mi-ar place una cu povestea Craciunului, varianta religioasa.

    RăspundețiȘtergere
  2. N-am gasit inca ce doresti tu, dar timpul nu e pierdut...

    RăspundețiȘtergere
  3. ce colectie frumoasa de carti!!!
    spor la citit!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce multe carti cu tematica aveti voi, noi suntem cam saraci la capitolul asta, singura carte care aminteste de Craciun este cea cu Bobita si Buburuza, si lotul de carti o sa-l primim dupa Craciun, deci o sa citim dupa ...despre Craciun.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Niciodata nu e prea tarziu ;) povestile cu Mos Craciun si despre Craciun pot fi citite pe parcursul intregului anotimp de iarna, dupa parerea mea, iar la anul va vor prinde tare bine! Spor la citit!

      Ștergere

M-as bucura sa stiu ce crezi...