joi, 20 august 2009

Piatra de Alaun

Nu, nu e o piatra semipretioasa de care n-ati auzit ci e o alternativa foarte sanatoasa la deodorant/roll-on/stick. E un mineral compus dintr-un amestec de sulfat dublu de aluminiu (este o sare de aluminiu, in stare naturala pe cand clorhidratul de aluminiu pe care-l contin antiperspirantele sintetice e un produs de sinteza) şi potasiu. Arata ca un cub de gheata, aproape transparent si nu are miros.
Am cumparat si-am incercat! M-a convins pentru ca nu contine clorhidrat de aluminiu - care se presupune ca ar fi una din cauzele cancerului mamar - si nici alte ingrediente nocive. In loc sa eliminam toxinele prin transpiratie, antiperspirantele ne obliga sa le retinem si sfarsesc prin a se depozita în nodulii limfatici de sub braţ. In cazul pietrei de alaun sau a pietrei acre, cum se mai numeste, pielea e acoperită cu un strat fin de sare ce permite ca porii să transpire uşor, iar transpiraţia se menţine la nivel fiziologic.

Din ceea ce se cunoaste despre aceasta piatra:

  • are efecte astrigente recunoscute de mii de ani, are efect antiinflamator şi antibacterian, putând fi folosită în tratamentul acneei.

  • regleaza secretiile, neutralizeaza mirosurile de transpiratie lasând pielea sa respire si potoleste arsurile cauzate de lama de ras.

  • datorita actiunii sale de inchidere a porilor se foloseste pentru micile taieturi (avand efect hemostatic) si mai ales dupa epilare.

  • piatra de alaun nu irita pielea, nu se lipeste si nu lasa nici o urma pe imbracaminte.

  • elimina imediat mirosurile de peste, usturoi sau ceapa de pe maini prin clatire cu acesta sub jet de apa.

UTILIZARE: Umeziti piatra si frecati-o pe piele. Refaceti acest gest de 3-4 ori. O pelicula invizibila se depune pe piele, rezultata din topirea sarurilor.Ofera protectie eficace timp de 24 de ore. Clatiti piatra si pastrati-o la loc uscat, putând fi utilizata timp indelungat(aproximativ 6 luni).

Si acum impresii personale... intr-adevar nu pateaza hainele, nu irita pielea (am folosit-o imediat dupa epilare), se usuca foarte repede spre deosebire de roll-on (pentru care trebuia sa stau in bataia aerului conditionat ca sa se usuce daca ma grabeam:) ...) si neutralizeaza mirosurile neplacute. Nu confera senzatia de uscat permanent asa cum o face un roll-on sau un stick obisnuit si plin de parabeni, clorhidrat de aluminiu si amoniu insa sincer, nimic nu se compara cu senzatia de siguranta pe care mi-o ofera in sensul ca nu imi dauneaza, e natural si sunt convinsa ca-mi scade riscul de a face cancer la san. Costa doar 20 de lei si daca te gandesti ca poate tine 6 luni...hai sa zicem 4, tot e bine.

Singura bila neagra e ca n-are parfum... :) dar exista si in varianta spray cu uleiuri esentiale :)

Eu am comandat-o aici: http://www.eco-baby.ro/

extra info:

Se pare că primele însemnări legate de folosirea alaunului (piatră-acră) pentru efectele sale deodorizante ar fi avut loc în antichitate, în China şi Egipt. În Mesopotamia, piatra de alaun era folosită în combinaţie cu apa, menta şi coaja de copac pentru clătirea gurii. Aceste săruri minerale naturale provin din Thailanda şi sunt folosite de secole de popoarele din Asia pentru igiena personală, precum şi pentru purificarea apei.

5 comentarii:

  1. Mersi frumos, am comandat si astept cu nerabdare.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu multa placere! sa ne spui cum ti se pare :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte tare.Am sa incerc si eu .Pup

    RăspundețiȘtergere
  4. Si eu o folosesc de vreo 4 luni, imi place. Imi place si partea ca-i fara miros, pot sa ma arunc la parfumuri :P

    RăspundețiȘtergere
  5. Uau! Foarte tare! Nu stiam de asa ceva!

    RăspundețiȘtergere

M-as bucura sa stiu ce crezi...