marți, 19 iulie 2011

Fursecuri (monti)

Mi-am amintit de aceste fursecuri pe care le-am facut in primavara... o sa le fac din nou, intr-o seara racoroasa... cand se-anunta ploi si furtuna? ca pe caldurile astea...nu prea-mi vine sa-ncing cuptorul si sa fac sauna in bucatarie... ma-ntelegeti, nu? :)

Am pus din ochi (stiu, nici mie nu-mi place sa citesc in retete expresia asta :P ) dar incerc sa va dau niste cantitati:

5 oua

200g faina de migdale (gasiti la Kaufland)

10 linguri fructoza

migdale macinate

5 linguri seminte de in macinate

5 linguri cacao

pudra de roscove (optional)

2 linguri faina integrala

4 linguri tarate (se poate si fara faina si tarate, puteti renunta la amandoua, tot ies f bune)

coaja de lamaie, rom, scortisoara (sau ce arome preferati)

un plic praf de copt (merge si fara)


Am amestecat ouale cu fructoza, am adaugat restul ingredientelor pe rand (iese un aluat putin mai gros decat cel pentru chec...v-am lamurit, nu-i asa???) si am pus cu lingurita in tava tapetata cu hartie de copt (lasati spatiu intre ele cam 2-3 cm). Am decorat cu fulgi de migdale si am bagat la cuptor pt 10-15 minute (le-am incercat cu scobitoarea, de teama sa nu le ard).


Se fac repede, nu murdariti multe vase :D si ies foarte bune. Le puteti pastra in cutie in frigider cateva zile.

Tip: daca aluatul iese prea tare, puteti adauga cateva linguri de gem (fara zahar).

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

M-as bucura sa stiu ce crezi...