sâmbătă, 3 aprilie 2010

Tort pufos si cremos Monti

Am reteta de pe culinar.ro, de la fetele montignace.

BLATUL
4 oua
120 gr. fructoza
40 gr. cacao
putina aroma de migdale sau rom
Nu adaugati faina nici un gram, e destul numai cu cacao.

Galbenusurile se amesteca cu fructoza, apoi se adauga cantitatea de cacao si la sfarsit albusurile batute separat.
Se rastoarna (este destul de lichid) in tava pe hartie de copt (in reteta originala scrie unsa si tapetata cu faina, eu am lasat-o asa cum e ea).Se tine in cuptor foarte putin - cca 10 minute. Aceasta cantitate e pentru o tava cu dimensiunile 27cm. x 28cm.
Eu am facut in tava de la cuptor si am folosit cantitate dubla. Am desprins hartia dupa ce s-a racit si l-am taiat in doua.




CREMA :

250 gr. branza Philadelfia (2 cutiute) sau branza de vaci bine scursa, cat mai slaba.
80 gr. fructoza
300 gr. frisca (batuta din smantana dulce Dorna)
Ca sa fiu sigura ca-si pastreaza consistenta, am adaugat si 2 pliculete de gelatina desi in reteta originala nu se specifica acest lucru.

Am adaugat coaja si zeama de la 1 lamaie si jumatate ( gustati pana va place cat e de acrisoara si aromata). A iesit o crema de lamaie foarte buna. Am pus si portocale si a iesit demential! :))




Este un tort delicios, merita incercat!




Pofta buna!

2 comentarii:

  1. Ce bine arata... yummi! Voi incerca si eu intr-un w-end :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Salut,

    Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult - aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
    Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

    Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

    Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

    Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe "Adauga blog-ul tau".

    Toate cele bune,

    Vincent
    Petitchef

    RăspundețiȘtergere

M-as bucura sa stiu ce crezi...