sâmbătă, 23 iulie 2011

Concertul Horia Brenciu & HB Orchestra



…sau despre faptul ca nu prima impresie conteaza, ci ultima. ...sau despre a doua sansa...

Cu ani in urma, cand l-am vazut la TV pe Horia Brenciu, marturisesc ca nu mi-a placut. Nu intru in detalii dar pur si simplu nu-l urmaream, schimbam canalul. Dupa cativa ani, vad din intamplare pe ProCinema un clip cu o melodie cantata de el...zic hai sa-i dau o sansa, sa vad macar ce fel de muzica abordeaza, pentru cultura mea generala... si m-a cucerit pe loc! Era «Septembrie, luni»... si mi-a mers direct la suflet. Era...altceva. Au urmat altele care mi-au placut dar «Septembrie, luni» a ramas in topul personal (vezi si aici). Poate si pentru ca sunt nascuta in septembrie si toamna e anotimpul meu preferat...

Incet dar sigur am devenit fan. De aceea i-am urmarit traseul prin tara si cand am aflat ca vine la Galati mi-am notat in agenda Concert Horia cu o fata zambitoare langa. Si aseara, am fost la concert! Imi place ca are talent, nu s-a apucat de muzica doar asa, ca e un curent printre vedete. Imi place orchestra, se completeaza reciproc minunat, impreuna sunt o echipa adevarata. Ne-au oferit aseara un show de milioane. Am ras cu lacrimi, am batut din palme pana nu le-am mai simtit, am cantat melodii pe ale caror versuri nici nu stiam ca le cunosc... am cantat piesele lui Horia dar si hituri din multe genuri muzicale, mai vechi si mai noi, romanesti si internationale, am aclamat, i-am rechemat pe scena... A fost o seara fantastica! M-asteptam la un show de zile mari, stiam ca sunt talentati dar realitatea a fost mai presus de ceea ce-mi imaginasem.

Multa muzica buna, umor de calitate, momente inedite de stand-up comedy, totul a fost la superlativ! Horia este intr-o forma excelenta, a sarit, a dansat si-a cantat si in acelasi timp deborda de energie pozitiva, de talent, bucurie si multa daruire. Da, se simte daruirea pentru ca in spatele unui astfel de show e multa munca, daruire si talent. Si daca le aduni la un loc, nu poate decat sa iasa ceva extraordinar. Asa a si fost, extraordinar! Ne-a marturisit Horia ca ei dau aceste concerte si pentru a se distra ei insisi. Si s-a vazut ca s-au distrat si ei. Totul foarte natural, nimic teatral, nimic fals. O prestatie care merita sa aplauzi pana nu-ti mai simti palmele, sa canti pana ragusesti, o prestatie care merita recunostinta...ca mai exista oameni de calitate, care fac lucrurile din suflet. A fost ca o maaare petrecere in cinstea lor... si a noastra. Am avut si locuri foarte bune, se vede din poza (scuzati calitatea ei) ce aproape de scena am stat :P.

(Tocmai m-a intrerupt Maya « mamiii, da-mi Horia Brenciuuu! adica sa-i pun filmulete pe youtube cu Horia, e si ea mare fan :D data viitoare sigur o iau si pe ea. )

Multumim mult, Horia! Neaparat sa mai vii la Galati! Bravo!

Am un singur regret ...ca s-a terminat :(...




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

M-as bucura sa stiu ce crezi...